• 15 avgusta, 2020

Deo Rasadnika petnaest dana bez ulične rasvete

Žitelji u naselju Rasadnik, dela ulice Cara Dušana i 28. septembra već petnaest dana muku muče tokom večernjih i noćnih sati jer ispred njihovih kuća nema ulične rasvete. Posebno im teško pada što i njihova deca u večernjim satima moraju da prolaze kroz mrkli mrak.

– Tri vezane svetiljke, jedna do druge, na skretanju ul. Cara Dušana u ulicu 28. Septembar ne rade već više od petnaest dana, kao i jedna u 28. Septembra. Ceo kraj je u apsolutnom mraku, a na mnogobrojne prijave ljudi koji žive u ovom naselju niko ne reaguje već danima – kaže Ivana Pavlović koja se obratila našoj redakcji i dodaje: – Ostalo nam je samo da se još obratimo vašoj redakcji i iskreno se nadam da ćete pomoći u rešavanju ovog, za nas u Rasadniku, velikog problema – kaže Ivana.

Božidar Vučetić direktor JP reduzeću za izgradnju opštine kaže da će ovaj problem biti rešen do polovine iduće sedmice kao i da je dežurna ekipa bila u Rasadniku i utvrdila da nije problem sa svetiljakma već je problem u podzemnom kablu koji je u prekidu.

 Dobio sam informaciju da su neki izvođači prilikom radova  koje su izvodili u tome delu grada prekinuli podzemni kabal. Ostaje da utvrdimo da li je problem nastao usled radova koje su izvodili radnici PTT, Elektrodistribije ili JKP. Onaj ko je odrađivao radove na terenu prekinuo je dovod struje a nije obavestio JP za izgradnju. Mi sada tragamo za prekidom, a kada nađemo i lociramo odmah krećemo sa sanacijom. Danas su zaposleni iz JP za izgradnju i JKP izašli na teren, i mi sada tragamo za prekidom, a kada ga nađemo i lociramo odmah krećemo sa sanacijom – kaže Vučetić

Direktor Vučetić je obećao da će do sredine sledeće sedmice rešiti ovaj problem i staviti rasvetu u funkciju.

 

gminfo.rs

Saša Ratković

Prethodni članak

Vetar polomio drvo u centru grada

Sledeći članak

Ulična scena i violina dovoljni za sreću