• 16.05.2022.

Dverjani odgovaraju na reagovanje OO SNS GM: Ko je neznalica, a ko neradnik?

SP Dveri OO Gornji Milanovac odgovorio saopštenjem za javnost na tekst „Reagovanje OO SNS na tekst Dveri GM: Ni malim prstom nisu mrdnuli“

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Objektivnosti radi, primetili smo da je izazov ipak prihvaćen. Pokosili su, ali, opet, ne sve. Mi nećemo odustati sve dok se ne pronađe način da se uredi ceo parkić.

Na naše jasno upozorenje da sadašnja opštinska vlast ne vodi podjednako računa o održavanju javnih površina u svim delovima grada i opštine u celini, umesto obećanja da će se to ispraviti proglašeni smo neznalicama i nepismenima. Konkretan primer na koji smo ukazali su tri klupe u parkiću kod Tipoplastikinog naselja. Njihovo objašnjenje je „da se sporna zelena površina nalazi u privatnom vlasništvu“ i da su travu pokosili „samo do granice koja je u javnoj svojini da se ne remeti gradski i pešački saobraćaj“.

Na ovaj način samo su pokazali kakav je njihov način razmišljanja, kako shvataju svoje obaveze koje proizilaze iz posla kojim se bave i koliko brinu o gradu i građanima. Previđaju nekoliko osnovnih činjenica. Prva je da se taj parkić evidentno koristi kao javna površina, bez obzira na to u čijem je vlasništvu. I to od ne malog broja građana, pogotovu kada je lepo vreme. Uostalom, tako je i uređen. Nisu slučajno napravljena ona tri stepeništa koja vode do klupa tačno od trotoara kojim prolaze pešaci. Nema ograde i nema natpisa da je to privatni posed kome je zabranjen pristup.

Ako niko drugi, ono bi bar inspekcijske službe, koje su u njihvoj nadležnosti, morale da konstatuju da nije zdravstveno bezbedno korišćenje parkića i da nalože njegovo uređenje. Da li vlasnicima ili nekome drugom, svejedno je. Ako već znaju ko su vlasnici, zašto se ne dogovore sa njima oko uređenja tog prostora. To je u opštem interesu. Oni su ti koji sede u foteljama i dobro su plaćeni da rade posao za koji su se borili na izborima. Pa, neka ga rade onda kako treba.

Druga činjenica je da se pomenuti parkić nalazi pored glavne ulice i, tako neuređen, predstavlja pravo ruglo koje stvara ružnu sliku kod svakog namernika koji dolazi u naš grad. I ovo je nešto o čemu se mora voditi računa, bez obzira na vlasništvo. Upravo onako kao što se u gradu ne mogu držati domaće životinje po dvorištima i sušiti veš na terasama okrenutim ka ulici.

Objektivnosti radi, primetili smo da je izazov ipak prihvaćen. Pokosili su, ali, opet, ne sve. Mi nećemo odustati sve dok se ne pronađe način da se uredi ceo parkić.

Inače, obradovalo nas je da iz vladajuće stranke budno prate dešavanja u OO Dveri u Gornjem Milanovcu. Nije nam samo jasno da li ta dešavanja ne razumeju ili ih namerno pogrešno interpretiraju. U svakom slučaju to pokazuje da im na sledećim lokalnim izborima neće biti lako. Pobeda na Referendumu i rezultat koji smo postigli na prethodnim izborima su najbolji dokaz.

A, da li nas je troje, četvoro ili koliko već, imaće prilike da se uskoro uvere. U međuvremenu neka razmišljaju o tome koga su sve isterali iz svoje stranke, a koga su primili i kakav im je kvalitet ekipe.

Najzad, što se tiče sendviča koje su nam ponudili, ipak ne možemo da ih prihvatimo. Nismo iz te priče, a i držimo se onih Njegoševih stihova :

„Spuštavah se ja niz vaše uže,
umalo se uže ne pretrže;
otada smo viši prijatelji,
u glavu mi pamet ućeraste, „stoji u saopštenju koje potpisuje medijski tim SP Dveri OO Gornji Milanovac.

povezani tekst– Dveri GM: Proleće u mom gradu

*Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Violeta

Prethodni članak

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 16. maja u Shop parku

Sledeći članak

Iste cene goriva do narednog petka