• 7 jula, 2020

Izgoreo deo kuće i radionica od koje su Maričići živeli

foto: privatna arhiva

U požaru, koji se juče dogodio oko 10:30h u Ulici Solunskog fronta 70,  Acu Maričiću izgorela je stolarska radnja „AMISS“, a požar se preneo i na kuću. Četvoročlana porodica Maričić živela je od te stolarske radionice jer  u njoj rade Aco, njegova supruga i sin.

foto: privatna arhiva

U požaru je izgorela stolarska radionica površine oko 130 m2, razni sitni alat i materijal koji se tu nalazio, a koji je bio pripremljen za obavljanje proizvodnje. Izgoreo je i veći deo drvene krovne konstrukcije na kući sa pokrivkom od crepa, a usled produkata gorenja i toplote oštećene su prostorije na potkrovlju, pri čemu su takođe usled prodora vode prilikom gašenja požara oštećene tavanice od gipsanih ploča u prizemlju i potkrovlju, i podne obloge od parketa.

foto: privatna arhiva

Marina Vidojević, rođaka porodice Maričić koja živi u komšiluku, kaže za naš portal da su oni bili u kući i nisu znali kada se vatra pojavila.

Požar je krenuo iz stolarske radnje od neke peći, zahvatio je krov. Bukvalno je gorelo, a oni su bili tu, ali nisu znali, jer je gorelo između plafona i ispod krova. Vatra je uhvatila grede i sve što je od drveta. Kada su primetili počelu su da gase, jer su mislili da se samo mala vatra pojavila. Međutim, kada su izašli napolje videli su sa spoljne strane da im je zahvaćen ceo krov i da je prešlo na kuću. U radionici je pao ceo krov na sve mašine i alat. Izgoreo je gornji sprat kuće, prizemlje nije uhvatila vatra ali je sve poplaveljno od gašenja vatre. Sada su smešteni kod nas i biće tu u narednom periodu – rekla je Marina za GMinfo.

foto: privatna arhiva

Ona kaže da je organizovana akcija čišćenja i da bi želela da im na neki način sugrađani, ko koliko može, pomognu.

Neophodna je pomoć četvoročlanoj porodici koja je živela od te stolarske radionice, jer njih troje je radilo u njoj. Oni samo od toga žive. U njoj rade ujak, ujna i moj brat, to im je izvor prihoda. Volela bih kada bi neko na neki način mogao da im pomogne. Oni su se pre par godina uselili u tu kuću i još uvek su je dorađivali i sređivali, i zato mislim da oni nisu u mogućnosti da je sami ponovo opreme – priča nam Marina. 

foto: privatna arhiva

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas stolarsku radionicu i stambeni objekat koje je juče zahvatio požar.

foto: Kabinet predsednika opštine

Izražavajući saosećanje sa porodicom Maričić zbog nastale situacije, predsednik je u razgovoru sa vlasnikom objekata Acom Maričićem dao punu podršku i izneo predloge na koji način bi opština Gornji Milanovac mogla da pomogne u saniranju štete.

Podsećamo, požar koji je juče ujutru izbio zahvatio je kuću i stolarsku radionicu koja se nalazi u sklopu kuće. Požar je prijavljen u 10,38 časova, intervenisala je PVSJ Gornji Milanovac sa sedam vatrogasaca spasioca i četiri vozila. Požar je ugašen u 13,05 časova. Nije bilo povređenih, niti nastradalih lica, potvrđeno je našoj redakciji iz MUP-a.

V.P. gminfo.rs

Povezana vest U požaru izgorele kuća i radionica

Violeta

Prethodni članak

„Proslava Rudničke ofanzive 1939. u očima Milanovčana“

Sledeći članak

Štrajk Pošte u Milanovcu