• 29 маја, 2020

Kovačević kritikovao pojedine direktore škola

foto: gminfo.rs

Na 67. sednici Opštinskog veća je rečeno da se kasni sa izvođenjem radova u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, što se tiče pripremljenosti za novu školsku godinu. Stoga je za zahtev Četvrte osnovne škole, lokalna samouprava danas opredelila dodatna sredstva za završetak radova na toplovodnoj mreži.

Dejan Kovačević je zbog toga kritikovao većinu direktora škola da u godišnjim planovima ne planiraju dovoljno sredstava za određene stavke „ali zato nikad ne zaborave da odvoje novac za neke manje više nepotrebne rashode“

– Dešava se da svake godine iz tekuće budžetske rezerve odvajamo neka sredstva za popravke i održavanje, a to škole nikada ne planiraju, ali zato nikad ne zaborave da odvoje novac za neke manje više nepotrebne rashode ali uvek zaborave tekuće održavanje. I uvek se pred početak školske godine dešava isto – rekao je Kovačević i napomenuo da je danas opredeljeno 1.200.000 dinara samo za jednu školu, za tekuće održavanje.

Kovačević je kazao da je to nedopustivo!

 Prema takvim direktorima koji su nesavesni u vođenju svojih škola pokrenuti određene postupke. Ne može se desiti da nikada ne planirate dovoljno sredstava u budžetu za takve stvari. Morate da imate određene sredstva i da vodite računa o svakom dinaru koji dolazi iz lokalne samouprave, đacima kako će započeti nastavu – naglasio je on i osvrnuo se na upis u srednje škole.

–  Jako sam nezadovoljan zbog toga što je preko 70 učenika ponovo otišlo van teritorije opštine Gornji Milanovac. Nezadovoljan sam jer nisu napravljeni adekvatni programi za ovu školsku godinu, a što verovatno zavisi od atraktivnosti smerova. Moram da vam kažem da se više vodi računa o čuvanju nastavnih kadrova nego šta će deca da uče. To je nedopustivo i to ćemo morati da promenimo u narednom periodu. Insistiram na tome da direktori škola, zajedno sa privredom, naprave plan i program šta je to što je neophodno opštini Gornji Milanovac, kada su u pitanju neke nove profesije, a šta je neophodno kada je u pitanju naša privreda. Ne možete imati jedne iste smerove sto godina – rekao je Kovačević

U narednoj školskoj godinu na području Gornjeg Milanovca sve škole će nastaviti sa radom, a novina je da će i srednjoškolci imati besplatan prevoz.

 

V. Popović, gminfo.rs

Saša Ratković

Prethodni članak

Prodajem

Sledeći članak

Opšitnsko veće: Dodatnih 25 miliona dinara za rehabilitaciju četiri ulice