• 28 маја, 2020

Lazić: Zamena dotrajale vodovodne instalacije novom savremenom

foto: jkpgm.rs

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac kaže da će u narednim danima kroz zamenu vodovodnih linija to preduzeče ispratiti investicije Opštinske uprave koje se odnose na asfaltiranja. Zbog toga su u tom preduzeću odlučili da u delovima grada gde se menja asfalt, a postoje uslovi za rekonstrukciju, izvrše zamenu dotrajalih vodovodnih instalacija. Stoga je neophodno da povremeno dođe do obustave isporuke vode ili smanjenog pritiska u određenim delovima dana.

Prema Lazićevim rečima u prethodnom periodu izvršena je promena plana subvencije i sredstva su preusmerena za nabavku vodovodnog materijala.

– Zbog prethodno navedenog zahvalio bih se Opštinskoj upravi, većnicima i odbornicima ovog grada. Odlučili smo da gde god se menja asfalt, a postoje uslovi za rekonstrukciju, izvršimo zamenu dotrajalih vodovodnih instalacija. Za početak radova izabrana je Ulica Nikole Lunjevice gde se posle radova na zameni fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi „AR gradnja“, pristupilo zameni vodovodne instalacije. Radovi se prvo izvode u Nikole Lunjevice u delu između Ulica Braće Aksića i Braće Radojevića u dužini od 200 m. U tom delu vrši se zamena glavne vodovodne cevi, novom polietilenskom cevi prečnika 110mm, koja je glavni pravac snabdevanja celog naselja od Norveške kuće do kasarne u Ulici Nikole Lunjevice – rekao je Lazić.

Ivan Lazić, direktor Javnog komunalnog preduzeća, foto: arhiva, gminfo.rs

Pored zamene glavne vodovodne cevi, vršiće se i zamena ostale dotrajale vodovodne instalacije novom savremenom instalacijom do svakog korisnika, kao i zamena vodomernih uređaja.

– Zbog ovih radova, neophodno je da povremeno dođe do obustave isporuke vode ili smanjenog pritiska u određenim delovima dana u Ulici Nikole Lunjevice i ulicama oko nje. Mi se zbog toga građanima izvinjavamo i molimo za razumevanje jer se radovi izvode za opšte dobro. Ovakvim načinom rada izbećićemo buduće sanacije kvarova odnosno kopanje novoasfaltiranih ulica – kazao je Lazić.

Prema njegovim rečima JKP „Gornji Milanovac“ ima obimne planove za drugu polovinu 2019. godine. Pored nastavka radova na regionalnom vodovodu G.Milanovac – Rudnik, izvodiće se radovi na sanaciji dotrajalih vodovodnih instalacija po gradu.

– U planu je da pratimo Opštinsku upravu u njenom planu da se rekonstruišu određene gradske ulice. Radova na zameni vodovodnih instalacija će biti i u ulicama Ilije Birčanina, Tihomira Matijevića, Rada Končara, Železničkoj, kao nastavak radova u Ulici Nikole Lunjevice – rekao je direktor Lazić i dodao:

– Koristim ovu priliku da zamolim sugrađane, koji su to učinili u prethodnom periodu svesno ili nesvesno, da uključene oluke i površinsku vodu iz svojih dvorišta isključe iz vodova fekalne kanalizacije.

Lazić ističee da se radi i na projektnoj dokumentaciji za rekonstrukciju nekoliko kilometara vodovodnih cevi na gradskom području, a cilj je zamena što više azbesnih cevi.

 

V. Popović, gminfo.rs

Saša Ratković

Prethodni članak

Toplo do kraja meseca, koja su rizična ponašanja pri vrućinama

Sledeći članak

Prodajem