• 19.07.2024.

Lazetić: Ovo nam je najbolji nastup do sada, Inđija-Metalac 0:1

foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Fudbal, Linglong Superliga, 13. kolo, Inđija-Metalac 0:1

Imajući u vidu ishod rada prethodnih meseci u taboru Metalca, šef stručnog štaba milanovačkih plavih, Žarko Lazetić, može se reći da je zaboravio šta znači poraz. Metalac nije izgubio 7 takmičarskih mečeva uzastopno. On, ipak, još ne misli o statistici i ponavlja da će za podvlačenje crte biti rano sve do krajnjeg sudijskog zvižduka pred pauzu na polusezoni. Ali ne krije zadovoljstvo usviranošću svog orkestra.

Iz mog trenerskog ugla, ovo je naša najbolja utakmica od početka sezone, uz onu protiv Proletera. Кontrolisali smo je, i ofanzivno i defanzivno radili što i na treningu, a kad je tako, ne bih bio nezadovoljan i da je ostalo nerešeno. – kaže Lazetić. – Ponosan sam na momke i čestitam im od srca na tome kako su sproveli tačno ono što smo se dogovorili, dokazali su ponovo da su prava grupa. Već 4 meseca izvršavaju zadatke fenomenalno, napreduju kao pojedinci i kao tim. Iz nedelje u nedelju postavljamo posebne ciljeve, gledamo napred, ne obaziremo se još na neki širi skor, i to daje rezultate.

Lazetić, foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Miloš Milisavljević, Valjevčanin iz Metalčevog veznog reda, bio je ovoga puta jedan od onih Lazetićevih štihova s klupe koji rešavaju mečeve u poslednje vreme. Njagov pogodak za 0:1 u sudijskoj nadoknadi bio je dovoljan za povratak u Šumadiju sa sva tri boda, 20 ukupno. Na dugu povratnu po zemlji s levog boka, koju mu je uputio Mbongu, Milisavljević iz prve, sa oko 20 metera, pogađa leve rašlje gola Inđije.

Milisavljević, s loptom levo; foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Posle onog malo slabijeg prvog poluvremena protiv Radnika, popravili smo neke stvari koje nisu valjale, vratili energiju, podigli nivo igre, a i verovali smo negde u dubini duše da ćemo pobediti. – izjavio je Milisavljević. – Nije bilo lako, teren je bio težak, protivnik čvrst, nezgodan, isuksan. U 94. minutu, kad smo svi mislili da je gotovo, uzeli smo sve bodove, a takva pobeda je najslađa.

Posle dana odmora, Metalac ulazi u temeljnu pripremu za jedan od najvećih izazova do sada. U 14. kolu na svom terenu igraće protiv drugoplasirane Vojvodine.

M.Mijatović/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

E-fikasan Gornji Milanovac, 5/6

Sledeći članak

FK Takovo: „Ma, ne plačem mama, ne rade to muškarčine, o ne!“