• 24 februara, 2021

Uprava Metalca spremila Lazetiću ugovor na čak pet godina

foto: fkmetalac.rs

Trener superligaša iz Gornjeg Milanovca u debitantskoj sezoni u elitnom rangu impresionirao čelnike

Gornji Milanovac veruje Žarku Lazetiću. Juče, danas i sutra. Kad je prošlog leta preuzeo Metalac saradnja je oročena do juna, međutim, radom, odnosom, rezultatima i idejom fudbala, 39-godišnji stručnjak je brzopotezno ubedio čelnike kluba da zaslužuje ostanak. I to privilegiju kakvu, primera radi, ne uživaju ni stratezi Crvene zvezde i Partizana, piše mozzartsport.com

Prema saznanjima Mozzart sporta, Uprava Metalca spremila je Lazetiću ugovor na čak pet godina, bivši kormilar Teleoptika i mlađih kategorija crno-belih načelno je pristao i ostaje samo da se usmeni dogovor pretoči na papir, pa da podno Rudnika nastave misiju koja ima za cilj poziciniranje Metalca kao jednog od lidera fudbala u Zapadnoj Srbiji.

Informacija dobija na značaju ako se zna da je ovakva praksa nepoznanica za ovdašnje klubove i da je samo Vojvodina u zimu 2016, kad ju je prvi put napustio Nenad Lalatović, potpisala ugovor sa Draganom Ivanovićem do juna 2022. S tim da je potrajao samo nekoliko meseci.

U Metalcu su uvereni da će Lazetić ostati na klupi znatno duže.

– Imam dosta iskustva u edukaciji trenera i neposrednog grada u praksi, sarađivao sam sa različitim šefovima stručnih štabova i slobodan sam da konstatujem da Lazetić poseduje ogroman potencijal. Vreme će pokazati ispravnost mojih reči. Zato je moj predlog da se sa Žarkom potpiše višegodišnji ugovor, kako bismo nastavili da gradimo započeto – najavio je za Mozzart sport Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca, na čiju inicijativu je prošlog leta i angažovan aktuelni trener.

Žarko Lazetić je preuzeo Meletac u junu 2020, posle povratka u Superligu, u međuvremenu je selektirao mlad tim, afirmisao nekoliko igrača koji su privukli pažnju ovdašnjih i stranih klubova, nametnuo se prepoznatljivim stilom igre i to su parametri koji su predsednika Dragoljuba Vukadinovića i sportskog direktora Bojana Leontijevića naveli da ga „vežu“ do 2026.

Uz jasnu ambiciju da razviju fudbal u Gornjem Milanovcu, ali i da se obezbede u slučaju da neki drugi klub poželi da angažuje njihovog trenera.

Izvor: Mozzart sport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Porodične tajne: Diližansa snova

Sledeći članak

Virusolog: Medicinski deo Kriznog štaba će tražiti pooštravanje mera