• 20.06.2024.

Mladi Milanovca SNS-u: Potvrda vaše demokratske impotencije

foto: stranka Zajedno

Događaj u milanovačkom Centru za socijalini rad od izbornog dana, 2. juna (opširnije u povezanim tekstovima ispod), ne prestaje da u javnosti izaziva reakcije političkih organizacija koje deluju na teritoriji opštine.

Prethodno je u tom u nizu reagovao opštinski odbor SNS-a na optužbe UZINATA-a, ali je u tom reagovanju u isti koš svrstao i druge opozicione grupe i ličnosti. Tim povodom danas su se oglasili iz udruženja „Mladi Milanovca“, koje predvodi Kristina Milošević iz stranke Zajedno.

Javno saopštenje iz „Mladih Milanovca“ prenosimo u celini:

„Ovaj navodni praznik demokratije koji se odigrao 2. juna odisao je zaista potrebama za krivičnim gonjenjem. Samo prisustvo zaposlenih SNS članova u Centru za socijalni rad u nedelju na dan izbora, potvrđuje da im je potrebno da oni “dobrovoljni” simpatizeri SNS-a vide na svom telefonu broj ili čuju zaposlenog Centra za socijalni rad koji mu sigurno umilnim glasom kaže da treba da izađe i da glasa za SNS. Premisa službenog telefona i lica iz Centra nikako nas ne navodi da je u pitanju ucena, pretnja ili “ponuda koju ne mogu odbiti.”

Godinama unazad se ova vlast obrušava lažima na neistomišljenike, računajući da, kao i njihov vođa, ako ponove istu laž više puta, postaće istina. Milanovčani su pametni ljudi, razumeju tu plitku logiku i razlikuju istinu od laži. Otkako ste došli na vlast, ucenjujete svoje glasače da “dobrovoljno” daju vama glas. Poslednjih godina to prevazilazi call centre i zahteva da vam neko kaže svoju izbornu volju, sada zovete iz institucija i direktno uvezujete slobodu sa pravima koje neko ostvaruje. A vi ste onaj koji će da presudi da li to pravo može ili ne može da ostvari, zavisno od izborne volje.

Posle sramote sa izbornim danom i potvrdom vaše demokratske impotencije, krenuli ste dalje. Sada pozivate nadležne organe da pokrenu krivičnu prijavu protiv člana izborne komisije koji je, po prijavi drugog člana izborne komisije, otišao da utvrdi i dokumentuje šta u izbornom danu predsednik izborne komisije radi u Centru za socijalni rad (koji bi, po pravilu trebalo da bude u sali gde zaseda izborna komisija), kao i da li se tu dešavaju nezakonite izborne radnje. Kako već po oprobanom receptu, pravite veliku buku da biste sakrili svoja nedela, sada vršite pritisak na Tužilaštvo da podnese krivične prijave iz istog razloga.

Mi na ove izbore nismo izašli, jer ovo nisu bili izbori. Ovo je bila krađa glasova kao i 17. decembra, koju su dokumentovale institucije i međunarodni činioci. I sa ozbiljnim ljudima u ovoj našoj Srbiji nastavljamo borbu za slobodne izbore. Na takvim izborima SNS neće pobediti, jer neće imati čime da maltretira, ucenjuje i uznemirava građane, a zarad njihove slobodne izborne volje. U takvoj utakmici ćemo se takmičiti!“

Informativna služba Mladi Milanovca

povezani tekstovi:

Reagovanje: UZINAT neće uzmicati!

SNS GM: Krivične prijave za nasilne upade u Centar za socijalni rad

Kristina Milošević: Razmotrićemo s pravnim timom podnošenje krivične prijave

UZINAT ušao u CSR, tvrde da se prostorije Centra koriste kao kolcentar SNS-a; Vučićević da su on i radnici na svom radnom mestu

GMInfo.rs

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

Međunarodni pozorišni susret “TAKOVSKE CVETI” – šesti put

Sledeći članak

Kafa poskupljuje od 1. jula