• 7 jula, 2020

More ljubičica ispred SNS-a i u centru grada

JP za izgradnju opštine iskoristilo je lepe novembarske dane i svojski se potrudilo da nam ulepša grad. Uspeli su, u rekordno kratkom roku, da u samom centru grada zasade pravo malo more ljubičica. U osnovi pohvalno, jer ko ne voli da mu grad bude lepo uređen, ističu iz OO Dveri Gornji Milanovac.

Međutim, ljubičice su zasađene na još jednom važnom mestu. Ispred sedišta SNS-a! Koliko smo mogli da primetimo, samo još tamo i nigde više. Valjda zato što „ko nije za sebe, nije ni za drugog“. A, možda, i zbog toga što je i tamo, takođe, centar grada i što i tamo mora da bude lepo! A škole, vrtići i ostale institucije….? Biće i za njih nadamo se jer, kako nam se čini, ljubičica ima baš dosta. Izgleda da ih je teško i utrošiti, pošto ih sade i tamo gde ranije nikada nisu bile sađene. I to baš gusto – navode milanovački dverjani.

Iz OO Dveri  pitaju nadležne zašto su sađene baš ljubičice i zašto samo ljubičice? Zašto su sađene tako gusto? U literaturi piše da se sade sa razmakom od 20cm. Zašto baš ispred sedišta SNS-a, a ne, na primer, ispred SPS-a, PUPS-a, ili nekog vrtića, škole…? Da li je sada, pred zimu, to bilo najpotrebnije uraditi? Najzad, koliko su ljubičice koštale i od koga su nabavljene?

Dveri pitaju zašto još uvek nema nikakvih informacija kada će biti završeni radovi na renoviranju osnovne škole „Momčilo Nastasijević“.

Još je u martu mesecu predsednik opštine obećao da će jedan deo osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ moći da se koristi već od 1.septembra. U tom trenutku je to svakako utešno zazvučalo roditeljima, a pre svega đacima, koji od januara slušaju nastavu na drugom kraju grada. Na žalost, ovo obećanje nije ispunjeno. I novembar je prošao ali, uprkos izuzetno pogodnom vremenu za građevinske radove, još uvek nema nikakvih informacija o tome. Čak ni novih obećanja – kažu u OO Dveri.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Preduzeću „Foka“ pripalo priznanje Regionalne privredne komore

Sledeći članak

„Proslava Rudničke ofanzive 1939. u očima Milanovčana“