• 7 јуна, 2020

“Niveus tim” podelio oko 100 paketa najugroženijima

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

Agencija „Niveus tim“ iz Gornjeg Milanovca, započela je pre dva dana podelu paketa najugroženijim sugrađanima. Juče i danas podeljeno ih je oko stotinu, težine do 25 kg, kaže se u saopštenju informativne službe kabineta predsednika opštine.

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

– U prethodna dva dana na osnovu donacije preduzeća „Kumovi” doo, koje se bavi veleprodajom voća i povrća, poljoprivrednog gazdinstva i mlina „Zrnce po zrnce“ iz Teočina, mlekare „Promlek“ i veterinarske apoteke „Veta medika“, uspeli smo da pripremimo oko 100 paketa sa osnovnim životnim namirnicama (voće, povrće, pasulj, projino i kukuruzno brašno) – kaže Milan Tadić iz agencije “Niveus tim”.

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

Inače, Niveus tim postoji već 4 godine i licencirani je pružalac socijalne zaštite, za uslugu pomoć u kući starim i nepokretnim licima kao i lični pratilac deci sa smetnjama u razvoju – istakao je Tadić“ i dodao „usluge pružamo u više od 20 gradova i opština a oko 300 radnika brine o 1500 lica“.

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

U Gornjem Milanovcu ima 147 aktivnih korisnika koji su na osnovu rešenja Centra za socijalni rad upućeni za pomoć u kući „Niveus timu. Od trenutka kada je proglašeno vanredno stanje Agencija je oformila Call centar čiji je broj 032/711-406.

Bojan Pučković, pravnik agencije „Niveus tim“ kaže da tokom dana beleže dosta poziva i da svima izlaze u susret. Najčešći pitanja odnose se na dostavu lekova, hrane, sredstava za ličnu higijenu, zatim na podizanje penzije po osnovu ovlašćenja ali i plaćanje računa.

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

Prilikom poziva Call centru uzmemo podatke i zahtev korisnika, adresu, kontakt telefon, naša ekipa izlazi na teren u saradnji sa opštinskim Štabom. Prilikom. Dostavljamo namirnice, zajedno sa fiskalnim računom i do sada nikakvih problema nije bilo – ističe Pučković i naglašava da su svi kapaciteti angažovani, 40 zaposlenih je na gradskom i 10 u seoskom području.

Starijima od 65 godina za koje je na snazi mera zabrane kretanja ovakav vid pomoći mnogo znači.

U planu agencije „Niveus tim“ je otvaranje Call centra za psiho-socijalnu pomoć. Tim stručnih radnika čini 25 licenciranih lica, socijalnih radnika i pedagoga koji će biti na raspolaganju svim starijm sugrađanima kako bi im pomogli prevazilaženje ovog perioda, navodi se u saopštenju.

Kabinet predsednika opštine

Violeta

Prethodni članak

COVID-19 u GM, Šutić: Malo strpljenja dok stignu rezultati testiranih

Sledeći članak

Humor u doba korone (V)