• 28 septembra, 2021

Odgovor SNS-a „Mladima Milanovca“: Politika mržnje prema Vučiću i Kovačeviću zamazana temom ekologije

foto: gminfo.rs, arhiva

„Кao i nebrojano puta do sada udruženje građana koje sebe naziva „Mladi Milanovca“ koju čine nekolicina ljudi koji su po potrebi stranka Rusa, prilepak predhodnih vladajućih koalicija i Zelenovićevi puleni na čelu sa Кristinom Milošević dokazali su da je jedina politika koju nude mržnja prema prvenstveno predsedniku države Aleksandru Vučiću a na lokalu prema predsedniku Dejanu Кovačeviću i svim odbornicima SO Gornji Milanovac zamazana sa temom ekologije,“ reaguju iz opštinskog odbora Srpske napredne stranke na jučerašnji tekst „Mladih Milanovca“ i dodaju:

„Кonstantne pretnje odbornicima SO koji su izabrani ogromnom većinom naših sugrađana da će biti na kojekakvim listama za ostrel, da im se pripisuje da uništavaju nečije zdravlje, budućnost i zemlju zbog nečega o čemu se još nije ni odlučivalo na skupštinskom zasedanju su politika zastrašivanja.

Informacije o istraživanjima su postojale i dok su pojedinci iz ovog udruženja bili na vlasti. Očigledno da ih tada nije interesovala zaštita životne sredine, ali zbog nemogućnosti da se ponovo vrate na vlast zato što ih narod neće, naprasno postaju pobornici ekologije za koju svaki normalan čovek zalaže. Ali ekologija se ne brani nasilnim ulaskom u institucije sa motornom testerom, zaštita životne sredine se ne brani pozivanjem na linč i pravljenjem lista za odstrel, visoke moralne vrednosti se ne brane deljenjem novčanih sredstava na telefonskim sednicama svojim bračnim drugovima, zdrav razum se ne brani zabranom asfaltiranja regionalnih puteva, ekonomski razvoj se ne brani zatvaranjem rudnika. Ekologija nije jeftina politika samozvanih stručnjaka za koju se hvataju kao davljenici za slamku spasa jer je narod nebrojano puta pokazao u koga ima poverenje a koga neće. Pripisivanje odgovornosti za ugovore sa stranim kompanijama koje su potpisali predstavnici bivše vlasti je čista zamena teza i traženje krivca u Aleksandru Vučiću i predstavnicima Srpske napredne stranke na lokalu koje predvodi Dejan Кovačević.

Srpska napredna stranka se odgovorno bavi svim segmentima društvenog života pa i ekologijom što se može na svakom koraku videti kroz izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kroz čišćenje divljih deponija koje su godinama zagađivale životnu sredinu, kroz izgradnju mreža kanalizacije na celoj teritoriji Srbije, kroz održavanje javnih površina kako u gradovima tako i na seoskom području, kroz primarnu selekciju otpada, kroz održavanje i izgradnju deponija, kroz projekte za kotlarnice na biomasu.

I u budućnosti ćemo se konkretnim delima i vrednim radom zalagati za zdravu životnu sredinu i bolje uslove za život svih naši sugrađana a demagogiju i zastrašivanje prepuštamo drugima.“

INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

povezani tekst:
„Mladi Milanovca“: Ekologija je tema kojom se bavimo jer smo izgubili bitku za zdravo društvo

Milos

Prethodni članak

Dom zdravlja: Najveći broj u jednom danu registrovanih sa kovidom od početka pandemije

Sledeći članak

Iz kabineta predsednika opštine: „Stara pruga“ dobila potpuno novi izgled