• 23 januara, 2021

Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs

Članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac na 36. sednici, održanoj danas, elektronski, u uslovima proglašene vanredne situacije, zbog elementarne nepogode – poplave prouzrokovane jakim kišnim padavinama i izlivanjem vodotokova jednoglasno su doneli sledeće,

ZAKLJUČKE

– Sprovode se neophodne mere na otklanjanju posledica od elementarne nepogode a Opštinske komisije vrše procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, građevinskim objektima i infrastrukturi.

– Obavezuje se Opštinska uprava da sačini izveštaj o proceni štete od elementarne nepogode i dostavi nadležnim Ministarstvima i Štabu za vanredne situacije.

– Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je stabilna.

– Svi kapaciteti Doma Zdravlja i Opšte bolnice su u funkciji praćenja stanja, prevenciji širenja zaraze i pružanja medicinske pomoći obolelim licima od virusa COVID-19.

– Ponovo je aktivirana COVID ambulanta

– Testiraju se sva lica sa simptomima na virus COVID i lica iz mreže kontakata obolelih

– Od ponovnog aktiviranja COVID ambulante, ukupno je pregledano 250 lica a testirano je ukupno 130 lica od kojih je 8 lica pozitivno na virus COVID-19 i svi su medicinski zbrinuti.

– Nalaže se JKP “Gornji Milanovac“ da u cilju sprečavanja širenja virusa, počev od danas 29.06.2020.godine, redovno sprovodi mere dezinfekcije javnih površina: glavnih ulica, trotoara i prostora oko Doma-a Zdravlja, Opšte bolnice, Opštine i Pijace.

– Nalaže se JKP “Gornji Milanovac“ da postavi cisternu sa dezinfekcionim sredstvom koje upravnici zgrada, odgovorna lica javnih objekata i građani, mogu besplatno da preuzmu u cilju sprovođenja dezinfekcije.

– Nalaže se svim upravnicima stambenih jedinica za kolektivno stanovanje kao i odgovornim licima javnih objekata da na glavnom ulazu postave dezobarijere i pojačaju higijenu ulaza, stepeništa, hodnika, liftova i dr.

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

NAČELNIK                      KOMANDANT
Milorad Dimitrijević      Dejan Kovačević

Violeta

Prethodni članak

Covid-19 u GM: Još tri registrovana novoobolela, ukupno osam potvrđeno pozitivnih na koronavirus

Sledeći članak

Mural – umetnost u javnom prostoru; Umetnici Vuk i Olgica: „Milanovčani, odlični ste domaćini“!