• 22 oktobra, 2020

Opštinsko veće: Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs

Na danas održanoj trećoj po redu sednici Opštinskog veća usvojene su sve tačke Dnevnog reda – ukupno 41.

Među najvažnijim, koje će se naći pred milanovačkim odbornicima na sledećem zasedanju Skupštine opštine je i formiranje Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, Odluka o usvajanje evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, ali i izmene finansijskih planova pojedinih javnih preduzeća i ustanova, kao i izveštaji o njihovom radu.

foto: gminfo.rs

– U skladu sa Zakonom obavezni smo da imamo Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Predlog resornog ministarstva je da predsednik savet bude predsednik opštine. Mi smo formirali Savet već u proteklom mandatu, a sada smo to samo modifikovali ovom odlukom. Savet će nastaviti da radi u punom kapacitetu kako bi poboljšali saobraćajnu infrastrukturu u Gornjem Milanovcu – rekao je Kovačević.

foto: gminfo.rs

On je istako da imam dosta predmeta na čekanju zbog donošenja ove odluke.

– Nadam se da ćemo odmah nakon zasedanja prve Skupštine imati prvu sednicu Saveta u novom sastavu kako bi rešavali sve probleme građana, koji su pisali za razna rešenja kada je u pitanju signalizacija, usporivači saobraćaja i slično – kazao je predsednik opštine.

Vaćnici su danas usvojili i predloge Rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti od javnog interesa, kao i za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti kulture i crkava i verskih zajednica iz budžeta opštine Gornji Milanovac. 

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Većnici usvojili Nacrt Odluke o izmeni i dopuni o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Sledeći članak

Lični stav: U zdrav razum