• 26.02.2024.

Pozorišna predstava: „Udaj se muški“

plakat, foto: kcgm

 

Komedija: „Udaj se muški“ koju je na scenu postavila Marija Lipkovski (tekst Dunja Petrović) u sredu, 28. februar 2024. godine biće izvedena u Gornjem Milanovcu na sceni Kulturnog centra „Mija Aleksić“.

Predstava “Udaj se muški” se redovno igra na velikoj sceni Akademije 28 u Beogradu, a tokom pet godina od premijere, do sada je izvedena više od 80 puta, gostujući u mnogim gradovima regiona i Srbije.

Glumac Miloš Đorđević, stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, za ulogu ostvarenu u ovoj predstavi dobio je najviše priznanje – „Ćuran“ na danima komedije u Jagodini, kao i nagradu „Ljubinka Bobić“, za najbolju ulogu u komedijama na scenama beogradskih pozorišta.

Predstava je bila i u zvaničnoj takmičarskoj selekciji Dana komedije u Jagodini, među sedam izabranih komedija od strane teatrologa Ane Tasić. Nastupali su i na BELEF-u, kao i na Festivalu komedije u Bijeljini (gde su i trijumfovali). Komedija je 2019. godine izvedena i na Kalemegdanu, u okviru „Filmstreet“ festivala pred više od 2000 gledalaca, čime je postavila rekord gledanosti na otvorenom. Nastupali su i u Hrvatskoj – u Zagrebu, Karlovcu i Opatiji, sa producentskom kućom „Showtime“ iz Labina.

Uloge tumače: Snežana Savić, Ratko Tankosić, Miloš Đorđević, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović

Početak predstave je u 20 sati.

V.P. gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Menja li se granica za odlazak u penziju vojnih lica? Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Sledeći članak

U toku prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije po hektaru: Ovo su uslovi