• 28 oktobra, 2020

Pranjanska razglednica – PR

Goran Trifunović, foto: gminfo.rs

Protivnici ove rubrike (ne smem ni da pomislim da su moji lični protivnici, mada sve rade da me uvere u suprotno) običavaju da kažu da meni „ništa ne valja“, odnosno, „sve gledam negativno“. Da li je baš tako? Vole da kažu i da treba imenovati krivce jasno i glasno, a ne u zavijenoj formi.

U redu, jasno mi je da nikad nisu čuli ni za satiru, a da, najverovatnije, misle da su Nušić i Domanović neki likovi iz rijalitija, ali, nije mi jasno otkud im pravo za takvu tvrdnju.

Evo, recimo, pre neko veče su mi potekle suze radosnice kada sam saznao da je Fićo stao na noge posle više od godinu dana, svidjaju mi se Mijova nova kola sa panorama krovom, a i ne sumnjam da će kumovo slatko od dunja biti izvanredno.

Uostalom, uprkos činjenici da nas ne plaća država, odnosno, nismo na teretu istanjenih gradjanskih novčanika, nikada se nije dogodilo da ne odemo na neki dogadjaj na koji smo pozvani. Ako nas PR služba, bilo čija, ne pozove na dostavu maski i ostale medicinske opreme u Pranjane, krivica nije naša nego te iste službe, a kad se pogleda sastav „nosilaca paketa“, jasno je i čija je ista.

Medjutim, postavlja se pitanje zašto se neke stvari kriju, odnosno, selektivno se plasiraju? Od koga? Do kada? Da li vlastodršci i sitne interesdžije znaju da su gradjani naše oči i uši? Da li im je jasno da su obični ljudi prepoznali ko im želi dobro i ko deli njihovu sudbinu?

Ipak, kako to, recimo, da ta, opštinska PR služba, koja nas revnosno obaveštava i kad se nasipaju putevi, „propusti“ da javnost rudničko – takovskog kraja obavesti o asfaltiranju jednog puta u Koštunićima, iako se zna da je opštinska vrhuška učestvovala u proslavi.

Takodje, kako se nigde ne spomenu asfaltiranje 500 metara puta do jednog manastira u Katrićima, kojeg, usput budi rečeno, naša crkva zvanično ne priznaje, ali, koji je uradjen, gle slučajnosti, tek nakon što je „gošća“ ovog prostora na Galovićima prvorodjenom poklonila ćilim.

Nemamo informacije, niko nam ih zvanično ne govori, pa se, unapred, ukoliko grešimo, izvinjavamo i javnosti i onima koji su asfaltirali puteve (naravno, i čestitamo im), nego samo kažemo…

Ima još mnogo informacija koje nam nisu dostupne, pa ne možemo o njima, ali, ima i mnogo informacija koje, provereno, znamo, ali nećemo o njima. Da ne kažu da smo zlonamerni. Do kad, videćemo…

Goran Trifunović

Violeta

Prethodni članak

Protivgradna sezona 2020; Na području milanovčke opštine ispaljeno 940 protivgradnih raketa

Sledeći članak

FK Takovo – Sve je moguće, menjaju se ustaljenosti, simbolike na pretek