• 16.05.2022.

Reagovanje OO SNS na tekst „Dragica Topalović: Pitanja bez odgovora“

OO Srpske napredne stranke Gornji Milanovac reagovao je saopštenjem za javnost na tekst „Dragica Topalović: Pitanja bez odgovora“. Saopštenje prenosimo u celosti.

„OO Srpske napredne stranke na čelu sa Dejanom Kovačevićem mora da podseti naše sugrađane ko to postavlja pitanja u vezi stvari koje nisu sporne, koje su transparentne, koje su predmet javnih nabavki koje su radili stručni ljudi na osnovu tržišne vrednosti i koje su vidljive svakom našem sugrađaninu na portalu javnih nabavki.

Oni koji su zadužili oko milion evra Dom zdravlja, oni koji su napravili oko 100 miliona dinara duga za Apoteku, oni koji su na telefonskim sednicama Opštinskog veća davali budžetska sredstva svojim rođacima, oni koji su bez javnih nabavki potrošili 42 miliona dinara budžetskih sredstava, oni koji su kršili Uredbu o maksimalnom broju zaposlenih, oni koji su putem tužbi od opštine obezbedili višemilionske sume za svoj džep a istovremeno su imali pet plaćenih funkcija kao invalidski penzioneri, oni koji su kupovali parcele na potencijalnoj trasi pristupne saobraćajnice autoputu „ Miloš Veliki“ se pitaju koliko košta izgradnja dečijeg igrališta ili pešačke staze..?

Odgovore na svako postavljeno pitanje dobili su na zasedanju Skupštine opštine na kojima su prisustvovali svi mediji, što štampani, što pisani, što elektronski. Nećemo ulaziti u to da li su odbornici GG spavali na Skupštinskom zasedanju ili im je koncetracija opala.

Ono što može da se zaključi iz postavljenih pitanja je nedopustivo neznanje sadašnjih odbornika iz reda GG koji su nekada vodili ovu opštinu. Razlog je sigurno u tome, što dok su bili na vlastio nisu radili ni dečija igrališta, ni pešačke staze, niti su uređivali terene oko škola, te i ne znaju koliko to košta.

Ali su zato dobro znali da zaduže Dom zdravlja, da zaduže Apoteku, da naplate privatne kućne posete za pružanje lekarskih usluga, da potroše 42 miliona dinara bez javnih nabavki, da dele budžetske pare svojim rođacima, da naplaćuju pet istovremenih funkcija i da tuže opštinu i naplaćuju višemilionske iznose.

To govori da od demokratije i spašavanja opštine Gornji Milanovac ih samo zanima lični interes o čemu govori i stalno potenciranje na povećanju odborničkog paušala sa obrazloženjem da za svako Skupštinsko zasedanje imaju puno materijala za čitanje obzirom da se mnogo radi u opštini.

U sutonu Vaše političke karijere najbolje bi bilo da vašu energiju i entuzijazam usmerite na nešto od čega će građani Gornjeg Milanovca imati koristi a do tada ako ne možete da zapamtite kada Vam dajemo odgovore na Skupštinskim zasedanjima slobodno zapišete, nije sramota biti zaboravan.

Samo da znate da građani Gornjeg Milanovca ne zaboravljaju šta je ko uradio i kome daju ogromnu podršku na izborima,“ stoji u saopštenju koje potpisuje informativna služba OO SNS Gornji Milanovac.

*Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

 

Violeta

Prethodni članak

Opšta bolnica GM: Jedan prijem u Kovid delu

Sledeći članak

Devizne rezerve u aprilu manje za 182 miliona evra