• mart 31, 2020

Saobraćajna ukrštenica

U našu redakciju stigao je mail sa fotografijama i zapažanjem čitaoca našeg portala, a poslao ga je sugrađanin Slobodan Aksentijević. Evo o čemu on piše.

Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš čitalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju možete nam slati elektronskom poštom.
Mail adrese su: desk@gminfo.rs i office@gminfo.rs

Takođe, fotografije možete nam slati na Tviter nalog @gminfors i Fejsbuk stranicu gminfo.rs

„Pre par godina postavljen je saobraćajni znak i proširen kolovoz na raskrsnici kod skretanja za Kobru-RIV i restoran Desetka. Već tada, na prvi pogled, saobraćajno rešenje mi je izgledalo nelogično, al’ rekoh, uvideće propust, rešiće problem, ispraviće grešku oni čiji je to posao. Međutim, od tada se ništa nije promenilo, a raskrsnica je, čini mi se, obeležena pogrešno i opasno. Reč je o sledećem.

Prema znaku koji je postavljen pre skretanja u levo, iz smera od Snage ka gradu, sledi da vozač za skretanje u levo treba da se prestroji u levu traku (fotografija ispod).

Međutim, kada dođete na predviđeno mesto za skretanje suočavate se sa sledećom situacijiom. (fotografija ispod)

Prema horizontalnoj signalizaciji, kao na situaciji na fotografiji, ako se prestrojite u traku koju vam sugeriše znak, ulazite u traku namenjenu saobraćaju vozila iz suprotnog smera (tako je obeleženo na asfaltu). Proširenje za vozila koja dolaze iz grada, doduše, postoji, ali to na asfaltu nije obeležo kako bi trebalo, a iscrtana traka vozača iz suprotnog smera usmerava pravo na vozača koji se, poštujući postavljeni znak, prestrojio u levu traku.

Do sada nisam čuo da su se na ovoj raskrsnici dešavali saobraćajni udesi zbog ovakvog rešenja, zato u dobroj nameri i ukazujem na opasnost, kako bi se i u budućnosti izbegle eventualne nezgode.“

 

Slobodan Aksentijević

Saša Ratković

Prethodni članak

Dobročinstva armijskog đenerala Božidara Terzića

Sledeći članak

Parastos armijskom đeneralu Božidaru Terziću