• 4 marta, 2021

Smena u „fotelji“: novi i stari predsednik

foto: gminfo.rs

Dejan Kovačević, kandidat Srpske napredne stranke za predsednika opštine Gornji Milanovac, od danas je i zvanično na toj funkciji. Nakon primopredaje sa dosadašnjim predsednikom, Milisavom Mirkovićem, Kovačević je istakao nekoliko prioriteta u radu.

– Ogroman problem u našoj opštini je primarna zdravstvena zaštita, a nastao je odvajanjem Doma zdravlja od Zdravstvenog centra i verovatno ćemo ga rešavati ponovnim spajanjem. Spojićemo i dva javna preduzeća, za puteve i za izgradnju opštine, kako bismo dobili jedno efikasnije i racionalnije. Takođe, ubrzaćemo dovođenje vode iz sistema „Rzav“ u varošicu Rudnik čiji žitelji, godinama unazad, muku muče sa velikim procentom arsena u lokalnom vodovodu.

Istovremeno, odlazeći predsednik Mirković rekao je da u opštinskoj kasi ostavlja skoro 217 miliona dinara, budžetske korisnike koji posluju bez gubitka i ni jedan dinar duga za prispele obaveze. Suficit po završnom računu za 2015. godinu je oko 250 miliona dinara. Novom rukovidstvu opštine nije ostavljen neplaćen ni dinar dospelih obaveza, a svi budžetski korisnici su bez gubitaka. Najzad, novoj vlasti je na opštinskom računu predat saldo od 216.758.924 dinara.

Novi predsednik, odgovarajući na pitanje novinara, smatra da će opštinski parlament moći nesmetano da odlučuje i sa tesnom većinom. Od 49 odbornika, većini (SNS, NS, Zelena stranka) pripada 26, dok opoziciju čine 23 odbornika (SPS, Stranka Rusa Srbije).

– Naprotiv, ja očekujem da će biti problema pri takvoj tesnoj većini. To mi daje nadu da ćemo se ponovo vratiti na vlast, možda i pre nego što dočekamo naredne redovne izbore. Pogotovu što smo mnogo i pošteno radili i uradili u korist građana tokom vršenja vlasti, a što ne može lako da se poništi ili zaboravi,- rekao je Mirković i naglasio da će socijalisti u Gornjem Milanovcu od danas biti konstruktivna opozicija vlasti, ali ne i građanima.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ratni put Takovskog Gvozdenog puka i njegovi vitezovi (IV)

Sledeći članak

Ratni put Takovskog Gvozdenog puka i njegovi vitezovi (V)