• 04.12.2023.

„Treća osnovna od opštine nikada nije tražila sredstva za sanaciju spornih toaleta“

toalet u „OŠ Sveti Sava“, detalj

Da li će lokalna samouprava odvojiti novac za rekonstrukciju đačkih toaleta u OŠ “ Sveti Sava“ (3. osnovna) nakon što je na stanje u kojem se nalaze reagovao predsednik Saveta roditelja te škole, Ivan Stevanović, i zašto opština nije ništa po tom pitanju činila do sada, predsednik opštine, Dejan Kovačević, danas je na pitanje novinara rekao da su ti toaleti zaista u katastrofalnom i nedopustivom stanju, ali je naglasio da od direktorke te obrazovne ustanove nikada nije došao dopis opštini o ovom problemu, niti zahtev za izdvajanje novca potrebnog za sanaciju.

On napominje da je prethodnih dana odmah reagovao i naložio nadležnim službama da utvrde tačno stanje prostorija i da se pristupi izradi sve potrebne dokumentacije za radove i ulaganja.

Međutim, odluku Ivana Stevanovića da alarmira resorne inspekcijske organe, ministarku prosvete i medije, Kovačević vidi kao ciljani politički potez, jer je planiran baš za ovaj trenutak iako su toaleti očigledno takvi odavno; na šta ukazuje, kako ocenjuje predsednik opštine, i Stevanovićevo tendenciozno pominjanje slogana „Za našu decu“ u njegovoj izjavi.

Podsećamo, Stevanović je protekle sedmice za GMInfo rekao da je direktorka škole, Gordana Nešković, na jednom od sastanaka Saveta roditelja, kada je on pokrenuo temu o ovakvim toaletima, rekla da opština nema para. Novinari su ubrzo nakon toga pokušali od Nešković da dobiju odgovore na tu i druge Stevanovićeve tvrdnje, pa su posetili direktorku u njenom kabinetu, ali je ona rekla da zvanično ne želi ništa da komentariše o tome.

Kovačević je danas podsetio da je opština, samo u prethodnih 7 godina za podizanje standarda školstva i uslova za boravak i učenje dece u milanovačkim osnovim školama, obezbedila i realizovala skoro 790 miliona dinara.

GMInfo.rs

prethodni tekst o temi:

Ovo je školski toalet u Trećoj osnovnoj

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

Kovačević o eventualnoj ostavci: Mandat traje do juna, videćemo

Sledeći članak

Muzej rudničko –  takovskog kraja u Salzburgu