• oktobar 23, 2019

Trojančevići uputili još jednu vrednu donaciju bolnici

foto: gminfo.rs

U Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu danas je stigla još jedna vredna donacija upućena od bračnog para Trojančević iz Švajcarske. Milanovčani, Miloš i Marija iz švajcarskog grada Bern donirali su sedam defibrilatora, uređaje koji služe za reanimaciju pacijenata.

foto: gminfo.rs

Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu ovom prilikom se zahvalio porodici Trojančević na još jednoj danaciji i odličnoj saradnji.

– Od Marije i Miloša smo dobili sedam defibrilatora. To su uređaji koji služe za reanimaciju, odnosno oživljavanje pacijenta. Ovo su aparati koji po nekim medicinskim protokolima moraju biti u svakoj službi i na odeljenju zbog hitnih stanja. To nisu nimalo jeftini aparati, a Trojančevići su još jednom izašli u susret i donirali našoj bolnici. Dobili smo šest stacionarnih defibrilatora, plus jedan za slučajeve transporta životno ugroženih pacijenata – kazao je Šutić.

Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice, foto: gminfo.rs

On je istakao da su ovo veoma bitni aparat i da ih imaju samo nekoliko u bolnici.

Do sada smo ih imali samo na internom odeljenju i hirurgiji, što je nedovoljno po nekim medicinskim protokolima, a sada sa ovom donacijom rešavamo jedno veliko pitanje.

Trojančevići su od 2015. godine do sada donirali bolničke krevete, električne krevete za šok sobe, aparate za rad u operacionim salama, invalidska kolica kao i pomoćna sredstva za pacijente, veliki broj raznih ortopedskih pomagala, grejače za infuzione rastvore i dosta opreme za bolesničke sobe… 

– Vrednost donacija koje su do sada uputili je ogromna i veoma značajna za našu bolnicu, to je u svakoj turi bilo po dva šlepera. Oni su skromni ljudi koji ne žele da ističu vrednost pošiljke, pa samim tim ne žele da se ističu po tome, već doniraju od srca – rekao je Predrag Šutić.

Prema njegovim rečima ovo je četvrta donacija od kada je on došao na mesto direktora, inače šesta od 2015. koju su Trojančevići do sada uputili milanovačkoj bolnici.

foto: gminfo.rs

Miloš i Marija još jednom su pokazali da nisu zaboravili svoj rodni kraj uputivši milanovačkoj bolnici sedam defibrilatora koju su od velikog značaja u svakodnevnom lečenju pacijenata.

– Naš projekat se zove „Od srca srcu“, i ovoga puta smo sve sami odradili. Ovu donaciju smo  u dogovoru sa bolnicom uradili, pitali smo ih šta im konkretno treba i to poslali.  Naša želja je da se bolesnicima u zavičaju obezbedi bolja nega, njihovo lakše lečenje i kvalitetniji rad medicinskog osoblja. Naravno, nećemo stati na ovoj donaciji, već radimo na sledećoj – rekao je za GMinfo Miloš Trojančević.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Pretežno sunčano

Sledeći članak

Nova odličja za KK Do Kan