• 15 januara, 2021

U okviru plana Centra za socijalni rad za 2021. godinu predviđene dve nove usluge

foto: gminfo.rs

U okviru plana Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu za 2021. godinu predviđene su dve nove usluge, pomoć deci sa smetnjama u razvoju u kućnim uslovima i dnevni smeštaj ugroženim kategorijama stanovništva, što bi trebalo da bude omogućeno izgradnjom nove zgrade Centra, rečeno je na danas održanoj sednici Opštinskog veća.

foto: gminfo.rs

– Centar razmatra uvođenje nove dve usluge a jasnu sliku o potrebama dobiće uvidom stanja na terenu, što i jeste put kako se dolazi do uvođenja novina u radu. U ovom slučaju, kako je i direktor rekao, delovaće se u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica. Nagoveštena je i mogućnost izgradnje nove zgrade Centra za socijalni rad, što u predhodnom periodu nije urađeno. Plan jeste bio da se izgradi nova zgrada, za potrebe zaposlenih i svih korisnika, a da se stara renovira kako bi dobili prostor za kolektivni smeštaj ugroženih kategorija, kojih nema puno na našoj teritoriji ali je neophodno da imamo smeštaj za pojedinačne slučajeve. Za 2021. godinu predviđeno je 900 hiljada dinara za smeštaj u situacijama kada postoje ugrožena lica tako da niko neće ostati nezbrinut dok trajno ne rešimo ovo pitanje – naglasio je Dejan Kovačević.

foto: gminfo.rs

Opština Gornji Milanovac će i u 2021. godini nastaviti sa postojećim uslugama „Pomoć u kući“ i „Lični pratilac deteta“, koje su standardizovane i za njih dobijamo sredstva od nadležnog Ministarstva, tako što lokalna samouprava i Ministarstvo učestvuju sa po 50 odsto.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Opštinsko veće; Kovačević: Planovi javnih preduzeća i ustanova za 2021. ocenjeni kao razvojni

Sledeći članak

Me(n)talna ograda: Praznični bluz ili dani bliskosti, darivanja i lepe reči – sve je u redu