• 4 avgusta, 2021

U susret 11. Srpskom festivalu svetske muzike

foto: gminfo.rs

XI Serbia World Music Festival, biće održan od 19. do 22. aprila u Gornjem Milanovcu.

U susret 11. Srpskom festivalu svetske muzike, prošetajmo kroz prethodne festivale, bacimo pogled na fotografije koje je zabežilo oko kamere od prvog do poslednjeg, prošlogodišnjeg, jubilarnog 10. festivala.

Uz standardne fotografije sa nastupa poznatih gostiju, muzičara iz zemlje, regiona i sveta na momente se prisetite i evocirajte uspomene i trenutke sa prethodnih SWMF.

Slušali smo više od pedeset izvodjača iz Srbije, Norveške, Švedske, Francuske, Engleske, sa Kube, BiH, Hrvatske, Turske, Makedonije, Crne Gore, Danske, Albanije.

Deseti jubilrani festival nije opravdao očekivanja, prevazišao ih je. Od organizacije, sjajne predstave na otvaranju, svih učesnika i dečijeg maskenbala koji je obeležio festival.

Prema rečima Slobodana Božovića, direktora festivala i XI Serbia World Music Festival, pomeriće granice pa će, od 19. do 22. aprila, Gornji Milanovac biti prestonica svetske muzike. Ne samo medju različitim kulturama, muzičkim pravcima, i umetničkim načinima izražavanja, već i po gostoprimljivosti organizatora.

– Koncerti će se održavati na Trgu kneza Mihaila i Domu kulture, a klupske svirke u PUB-u 1859. Pored koncerata, u okviru 11. Srpskog festivala svetske muzike, na otvaranju festivala biće izvedena muzička predstava „Kafana na balkanu 3“. Posetioce festivala očekuje i treći dečiji maskenbal mališana PU „Sunce“ sa tri animatora. Tu su već i tradicionalni Jam Session, kao i muzičke radionice, seminari i druge prateće aktivnosti. U narednim danima predstavićemo program festivala – kazao je Božović.

foto: arhiva SWMF, gminfo

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Milanovčanka Petra Lazović treća na prvenstvu Srbije u skijanju

Sledeći članak

“Procvetala lipa i topola“