• 29 маја, 2020

Vežbajte kod kuće sa Balans centrom i GMinfo portalom

foto: Balans Centar

Deo slobodnog vremena, u danima karantina, porodice bi trebalo kod kuće da iskoristite za vežbanje kako bi telo bilo u kondiciji. U ovoj teškoj situaciji u borbi protiv koronavirusa, potrebno je što više međusobne solidarnosti, zajedništva i motivacije da se pregura ovaj težak period. Zato, vežbajmo zajedno!

Trenutno tu mogućnost nam pružaju samo televizija, internet i društvene mreže, pa hajde da na najbolji mogući način ih iskoristimo.

Sportsko rehabilitacioni Balans Centar i GMinfo portal svakog dana prikazaće trening (video klip) koji možete da odradite u kućnim uslovima.

U karantinu u kom se nalazimo potrebno je da kvalitetno ispunimo vreme, da se ne ulenjimo, da radimo vežbe i da se hranimo sto zdravije i umereno, da ne bi došlo do pada imuniteta i stvaranja viška kilograma. Zato pokrećemo akciju „Vežbajte kod kuće sa Balans centrom i GMinfo portalom“. Danas ćemo raditi vežbe za noge i stomak, odnosno mišiće nogu i trbušnjake. Dakle, svakog dana, u 18 sati, na zvaničnom instagram (@balans_centar) i facebook profilu (@Balans Centar – Gornji Milanovac), uz moju asistenciju, različite treninge i vežbe pokazivaće doktorka Jelena Arsić Jelić, specijalista anesteziologije. Pojašnjena vežbi i treninga možete pratiti na pomenutim društvenim mrežama. Pripremite se, čekamo vas u 18 sati da zajedno vežbamo – kaže fizioterapeut Đorđe Milošević, vlasnik sportsko-rehabilitacionog centra „Balans Centar“.

Trening sa vežbama možete pogledati u videu, na linku OVDE.

Važno upustvo prilikom vežbanja:
– umesto tegića i stepenica koje smo mi koristili prilikom snimanja vežbi, vi možete koristiti dve flasice vode i stolicu, u kućnim uslovima.
Sve vežbe izvodimo u 4 serije po 10 ponavljanja. Vežbu broj 6 izvoditi 4 puta po 30 do 60 sekundi. Pauza izmedju serija 30 do 60 sekundi. Pauza između vežbi 2 – 3 minuta.

Svrha akcija je da se motiviše što veći broj ljudi da radi vežbe kod kuće i da po mogućstvu uključe i svoje ukućane.
Potrebno je da svakog dana za sebe i svoje zdravlje odvojite 30 minuta i vežbate zajedno sa nama. Ukoliko želite, snimite video klip treniga i pošaljite u inbox na fb ili instagran Balans Centar.

Pojašnjena vežbi i treninga možete pratiti, svakog radnog dana od 18 sati, na zvaničnim nalozima „Balans Centra“, na Instagramu i Facebooku.

Novi trening vam zakazujemo sutra u 18 sati. Očekujemo vas u što većem broju da vežbamo zajedno.

Instagram – @balans_centar

Facebook – @Balans Centar – Gornji Milanovac

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

EPS poziva potrošače da očitaju svoja brojila i dostave podatke o stanju

Sledeći članak

Humor u doba korone (VI)