• februar 22, 2020

Vrelo na Metalčevom!

foto: gminfo.rs

FK METALAC – OFK BAČKA 2:0 (1:0), 5. kolo Prve lige Srbije

U izuzetno sparnoj večeri Milanovčani su osvojili nova tri boda savladavši Bačku sa 2:0. Nije, međutim, samo zbog atmosferskih prilika bilo vruće na stadionu plavih.

 

Metalac je u prvom poluvremenu imao bolji protok i posed lopte, ali je to krunisao golom tek u 35.minutu aktivne igre, nakon 10 minuta pauze zbog delimičnog nestanka struje, kada je Nikola Grbović iskoristio zbunjenost gostiju i priliku jedan-na-jedan s golmanom Bačke rešio preciznim šutom.

Grbović koristi pogrešnu procenu Bačke i lopta ka praznoj mreži, foto: GM.Info

Gosti odmah počinju da se bune i da jure strelca po terenu, smatrajući da je sudija neposredno pre toga ignorisao navodni faul nad njihovim igračem na Metalčevoj polovini i njegov ostanak na zemlji, te da je zbog toga igru morao prekinuti pre pogotka, a Grbović se barem sam zaustaviti radi fer-pleja, iako sudijskog zvižduka nije bilo. Na terenu zbog toga počinje ozbiljno koškanje igrača i klupe oba tima uz burne reakcije publike. Posledica nekoliko nesportskih reakcija i fizičkog kontakta u gužvi: dva crvena i jedan žuti karton za igrače Bačke, dva crvena za klupu i jedan žuti za igrača Metalca.

Jurnjava za strelcem, foto: GM.Info

Na ivici ozbiljnog incidenta, foto: GM.Info

Drugo poluvreme, shodno brojčanom odnosu snaga, ali i fudbalskom umeću, u potpunosti pripada Metalcu, iako su igrača više koristili bojažljivo, bez naročitog voljnog momenta, što se nije dopalo njihovim navijačima, koji su očekivali da plavi pokažu više u momentima kada Bačka nije smela da rizikuje iz defanzive. Tek u završnici nešto hrabrija igra domaćih i konkretniji pritisak na šesnaesterac crvenih, brzo donose nekoliko izglednih šansi. Očekivani drugi pogodak Metalca, praktično iz polukontre, postiže odlučnim šutom rezervista Igor Savić u 85. minutu za konačnih 2:0.

Jedna od retkih prilika Bačke, slobodnjak, prvo poluvreme; foto: GM.Info

U subotu. 31. avgusta, Metalac gostuje Radničkom u Kragujevcu i nada se trećoj uzastopnoj pobedi, koja bi zasigurno navijačima i celom klubu vratila veru u to da se ovogodišnji prvi tim ipak nalazi na dobrom putu ka visokom plasmanu i novoj šansi za odlazak u elitni rang.

GM.Info

Saša Ratković

Prethodni članak

NAJGOLEM HISTRION Branku Kneževiću i Milanovačkom pozorištu

Sledeći članak

SWMF i PUB 1859: U svetu bluza!