• 08.12.2023.

Lični stav: Svraćanje Maje i Rasima

foto: čitalac portala gminfo.rs

Daleko od toga da je jasno kakva su posla predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar za nešto Rasim Ljajić imali tokom posete lokalnoj samoupravi Milanovca; na kraju krajeva možda je bolje da nikad i ne saznamo nego da nas o tome „informiše“ marketing odeljenje SNS-a, koje sebe naziva još i lokalnom televizijom, ili da čitamo PR saopštenje kabineta predsednika opštine.

Jer, ruku na srce, nije retkost da posete zvaničnika iz aktuelne vlasti našoj varoši ova „tv stanica“ jedina opslužuje, spregnuta s pomenutom PR službom u nekoj vrsti idiličnog eksluziviteta, kako gostovanja iz vrha slučajno ne bi prošla neprikazana, a opet bez rizika da im novinari postave pitanja zbog kojih bi se Dejanu Kovačeviću moglo iz centrale zameriti jer je dozvolio da Maja&Rasim, daleko bilo, budu izloženi neprijatnostima.

foto: GMInfo

I Maja i Rasim bi imali štošta da nam pojasne, iako za njih ne vlada u poslednje vreme neko naročito interesovanje (neopravdano), ali ovde se ne radi toliko o tome što smo kao GMInfo bili uskraćeni da čujemo i prenesemo vam kakvu sudbonosnu dragocenost od njihovih odgovora, koliko o tome što po ko zna koji put, skrivanjem od očiju javnosti i nezavisnih izveštača, vlast u Milanovcu diskriminiše poslenike ove profesije, samim tim i građane, a samim tim i Zakon koji upravo zabranjuje bilo kakvo selektivno, a posebno ciljano zloupotrebljeno predstavljanje i delanje ljudi na istaknutim funkcijama kroz kamere po volji. Na ovo moramo uvek ukazivati ma koliko bilo očigledno i svakodnevno.

O izbegavanju da se suoče s ključnim temama za grad koji posećuju, ali i celu zemlju, svedoče i „for your eyes only“ posete Vućićevih resornih ekstremiteta poput Branislava Nedimovića pre nekoliko dana, Maje&Rasima sada, ali i Nebojše Stefanovića, te Aleksandra Vulina u prethodnom krugu neprekidne predizborne SNS turneje; o čemu smo ionako pisali u „Šta plaši srpske ministre“ i drugim člancima, ne da bismo lamentirali nad neugašenom željom da se svaki čas viđamo sa srpskim velikašima/cama, već da bismo dočarali univerzalnu pogubnost za celo društvo pomenutog diskriminatornog licemerstva i kukavičluka, koji na mnogo opasnije načine nego li se odmah čini, korodiraju, ponižavaju i vređaju intelgenciju svakog pristojnog čoveka, pa i onog što ne prati medije i funkcionere, ali ih plaća.

foto: čitalac portala gminfo.rs

U izbegavanju i gušenju prilika da svi novinari, ravnopravno imaju priliku izveštavanja o odgovorima i postupcima ličnosti na stranačkim, upravljačkim i izvršnim državnim poslovima, vladajuća nomenklatura ne samo da krši Zakon, već neometano i otvoreno obmanjuje javnost, pretvarajući političko delovanje u čisto, koristoljubivo samoreklamerstvo bez ikakvog ukusa i sadržine, ako je istih uopšte ikada bilo u agendi te stranke i prijatelja.

foto: kabinet predsednika opštine

Zbog toga i građani, ali i mi, sa ostalim kolegama koje misle svojom glavom, imamo puno pravo da  osmislimo odgovore zašto su, eto recimo, Maja&Rasim pohodili svoju milanovačku ispostavu. Dakle, ko ima živaca i pomalo mazohizma u sebi, neka pusti mašti na volju. Ja sigurno hoću. Za one sa slabijim želucem, tu je, razume se, saopštenje iz kabineta, taman da se podsetimo kako se 1/1 meša partijska kampanja sa opštinskom funkcijom.

M.Mijatović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

Komentar – Red

Sledeći članak

Uskoro uredba o obaveznom nošenju maski i rukavica na radnom mestu