• 6 јуна, 2020

Ministar u Pranjanima

foto: gminfo.rs

ZADOVOLJSTVO STOČARSKO – VOĆARSKIM KRAJEM

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Milan Krkobabić, posetio je opštinu Gornji Milanovac, kao i Zemljoradničku zadrugu „Pranjanka“.

Pred nekoliko desetina okupljenih gradjana, ministar Krkobabić je, još jednom istakao rešenost da se zemljoradničke zadruge obnove i nanovo počnu svoj rad.
– Smatramo da je ovo pravi put, da je ovo pravac kojim srpska poljoprivreda treba da ide, da je ovo način na koji srpski seljak treba da funkcionioše – rekao je prilikom obraćanja, ministar Krkobabić.

Takodje, na naše pitanje, ministar je bio konkretan.

– Možete li da uporedite nekadašnje i sadašnje Zadruge u Srbiji?

– To je vrlo teško pitanje. Sadašnje stanje nam dozvoljava da radimo neke stvari koje nekada nismo mogli, odnosno, nije bilo omogućeno. Ovo su nove, moderne zadruge, koje su postavljene na nekim novim stubovima, i nemaju nikakve veze sa onim, nekadašnjim. One su bile jake, moćne, povezane sa upravljačkim centrima moći, dok su ove, današnje, isključivo povezane sa narodom i komercijalom – rekao je ministar Krkobabić ovom prigodom.

Ministar je obišao zadružne staje u Leušićima, kao i ispašu u Pranjanima, a nakon toga je dao najvišu ocenu pranjanskoj zadruzi.

 

Goran Trifunović

Saša Ratković

Prethodni članak

Krkobabić: Planiramo da formiramo specijalizovane zadruge

Sledeći članak

Nikola Mihailović: Udruživanje za budućnost